You are currently viewing 10 ting du bør vide om det italienske køkken

10 ting du bør vide om det italienske køkken

1. Italien er hjemsted for nogle af de ældste vinproducerende regioner i verden.

2. Italien er den største producent af olivenolie i verden.

3. Italien har flere ostesorter end noget andet land.

4. Pizzaen blev oprindeligt opfundet i Napoli, Italien.

5. pasta er en af de mest populære fødevarer i Italien med over 600 forskellige former og størrelser.

6. Italienerne er kendt for deres kærlighed til kaffe, og der drikkes omkring 2 milliarder kopper hvert år.

7. Gelato, eller italiensk is, er lavet med mælk og fløde i stedet for kun fløde som amerikansk is. Det gør den meget rigere og mere cremet!

8. Panettone er en traditionel italiensk julekage, der er cylindrisk og fyldt med rosiner, kandiserede frugter og nogle gange chokoladespåner.

9. Tiramisu er en klassisk italiensk dessert, der består af kaffedryppede ladyfingers med et lag mascarponecreme.

10. Biscotti er dobbeltbagte småkager, der stammer fra den toscanske by Prato. De dyppes ofte i kaffe eller vin.

5 fordele ved at spise som en italiener

1. Middelhavskosten, som det italienske køkken er en del af, er blevet forbundet med mange sundhedsmæssige fordele, herunder en lavere risiko for hjertesygdomme og slagtilfælde samt en reduceret risiko for visse kræftformer.

2. Forskning har vist, at den traditionelle italienske måde at spise på – med fokus på friske, uforarbejdede råvarer og måltider sammen med familie og venner – kan bidrage til at forbedre både den mentale og fysiske sundhed.

3. En kost, der er rig på frugt, grøntsager, olivenolie og fisk, har vist sig at kunne beskytte mod hukommelsestab og Alzheimers sygdom.

4. At spise som en italiener kan også hjælpe dig med at holde en sund vægt, da mange traditionelle italienske retter er baseret på vegetabilske fødevarer, som naturligt har et lavt indhold af kalorier.

5. Det italienske køkken er kendt for sin brug af friske, sæsonbetonede ingredienser – noget, der kun kan være godt for dit helbred!

Vil du i gang med det italienske køkken, kan du få hurtig aftensmad med en italiensk måltidskasse. Bestil den allerede i dag og prøve den af.